Nieuws van de Johannes Looijengaskoalle

In de vorige editie schreven we dat de school verbouwd wordt, intussen is er alweer heel wat veranderd en zitten de kinderen weer in de lokalen die bij de groepen horen. Ook is het plein is weer bestraat op de plaats waar we een lokaal moeten missen, waardoor we extra speelruimte hebben. In de hal moet nog wel wat gebeuren, maar er zit al een plafond in. We zijn blij dat de balken nog deels in het zicht zijn. Ook hebben we nu ramen in de hal, waardoor we meer licht binnen krijgen. 

De zomervakantie is in zicht en dat betekent ook dat we de laatste schooldag tegemoet gaan. Een bijzondere dag ook voor juf Annelies, want zij neemt afscheid die dag. Juf Annelies gaat een nieuwe uitdaging aan op de basisschool in Metslawier. We vinden het jammer dat ze ons gaat verlaten, maar wensen haar ook veel plezier!

Omdat de school na de zomervakantie de verbouwing achter de rug heeft, willen we ons ook zo snel mogelijk weer inzetten voor de talentenmiddagen op vrijdag. Hier krijgen de kinderen de kans om in te schrijven voor een workshop waar zij vier weken op vrijdagmiddag aan werken. Dit kan variëren van koken tot kleien en van hout bewerken tot papier maché. We zouden het leuk vinden als we meer gebruik kunnen maken van vrijwilligers (ouders, familieleden, dorpsgenoten) die op vrijdagmiddag een groepje willen begeleiden. Lijkt het u leuk om hieraan mee te werken, dan horen we dit graag via de mail: sanne.denhartogh@noventa.nl

Onderstaand leest u een stukje, geschreven door Jelke van Kammen:

Beste mensen van Surhuizum,

De JLS is bovendien ook de enige school in Surhuizum! Maar ook deze school heeft goede regels en leerkrachten de corona maatregelen zijn hier ook gewoon het zelfde als in andere dorpen. aardige leerlingen enzo de meeste kinderen gaan met plezier naar school en dat is ook van belang. de school is nu aan het verbouwen maar de school heeft over een paar weken/maanden heel wat verbeteringen.  Gelukkig is de jls ook weer open maar dat heb je vaak bij kleine dorpjes. Na school mag je ook wel op het plein spelen maar ga niet naar het bouwvakkers gedeelte. Want ze zijn hard aan het werk en anders kunnen ze opnieuw beginnen.  De meeste van de school doen hun best ook al is er bijna vakantie, de school moet blijven knallen. Iedereen luistert goed. Tot de volgende keer maar weer.

Jelke van Kammen

Een fijne vakantie voor iedereen!