Nieuws van TIKO peuteropvang ‘it Hummelhoekje’

De afgelopen tijd zijn er al weer verschillende activiteiten voorbijgekomen op de peuteropvang. Zo begonnen we in januari met het thema kunst en kwam De Nationale Voorleesweek voorbij, met het boek: Ssst... de tijger slaapt! Thea van der Meer van de bibliotheek kwam dit boek voorlezen en als echte kunstenaars hebben de kinderen zelf een tijger geschilderd. Dit thema sloten we af met een ‘museum’, waarbij alle ouders de kunstwerken van hun eigen kind mochten bewonderen en mee naar huis mochten nemen.

Na het thema kunst kwam het thema verkeer. We lazen en speelden van het boek: STOP... er zit een gat in de weg! En er kwamen echte politiemensen op bezoek! Dat was heel leuk, maar toch ook best wel een beetje indrukwekkend. Maar Jesse was meteen al wel om: “ik wol plysje wurde”.

Momenteel zijn we druk bezig met het thema lente en ook dit jaar kwam Karin (van Karin’s Feestboerderij ) weer langs met een jong geitje. De kinderen mochten het geitje aaien en de fles geven. Het geitje vond het allemaal wel best en snuffelde mooi rond in het lokaal. Naast bezoekjes van jonge dieren aan de peuteropvang, zingen we liedjes, lezen we prentenboeken en knutselen we over het thema.

Mocht u voor uw kind belangstelling hebben in de peuteropvang, en graag eens een keer een kijkje willen komen nemen, dat kan. 
De peuteropvang is open van maandagmorgen t/m donderdagmorgen van 8.30-11.30 uur.

Groetjes de leidsters van ‘it Hummelhoekje’ 
Juf Freerkje en juf Gerrie
En natuurlijk ook van onze stagiaires juf Willeke en juf Cindy.