Oprichting vereniging

Op 25 juli jl. hebben Willem en Fré als initiators de handtekening gezet voor het officieel op richten van de Toer Fiets Club It Surhúster Fyts Ploechje.

Hier hebben we op onze eerste zeer gezellige vergadering en inschrijfavond met een drankje en een hapje bij stil gestaan. We konden meteen 15 personen inschrijven. Een ieder is dan meteen lid van de NTFU zodat we allemaal verzekerd op pad gaan.

Het is de bedoeling dat wij als vereniging regelmatig een activiteit organiseren bijvoorbeeld naar een toertocht (2024 staat de Amstel Gold Race op het programma en ook voor de Bartje (mtb) 200 (100) staat een delegatie klaar) of, een korte fietsvakantie in Frankrijk of Italië zijn geweest. Ook fietsen er ieder jaar een aantal de 11 stedentocht.

Tevens fietsen we in de zomertijd op woensdagavond een trainingsrondje en ook zaterdag(middag) gaat er meestal een ploegje op weg voor een wat langer rondje. Met mooi weer word er op de zaterdag meestal wel ff tijd gemaakt voor een bakje koffie onderweg!

In de wintermaanden trekken velen van ons er regelmatig op uit op de mtb om hier en daar deel te nemen aan een mooie tocht. Of hier in onze mooie wâlden lekker wat rond toeren.

We hopen dat we binnenkort nog meer leden mogen te verwelkomen zodat een ieder op zijn/ haar eigen niveau gezamenlijk een leuk rondje kunnen fietsen.

Indien je meer informatie wilt en ook in zo’n mooi fietspakje wilt rondrijden dan kan je contact op nemen met het bestuur. Of sluit een keer aan op de woensdagavond vanaf maart.

O ja, om even in de agenda te zetten: 
Op 28 december staat 3e editie van de Meint Beukema Classic weer op het programma daar kijken we nu alweer naar uit.

Willem Hansma
Namens het Surhúster Fyts Ploechje