Surhúster Kuier Ite & Geniete blijkt de leukste manier om uit eten te gaan

Wat is het hier mooi, zo dichtbij huis en je hebt er geen weet van’, ‘Het is in eigen dorp, maar ik heb plekken gezien waar ik nog nooit ben geweest’, ‘Geweldig eten’, ‘Dit is genieten!’... dit waren de meest gehoorde uitspraken op zondag 8 juli tijdens de Surhúster Kuier ‘Ite & Geniete’.

Ruim 170 enthousiaste wandelaars verschenen 8 juli aan de start op Miedwei 38. De 10 km lange route liep door het natuurgebied nabij De Lauwers en door weilanden in de Surhuizumermieden, waarbij op vier locaties een gerecht werd uitgereikt. Dit lopend diner, verzorgd door buurtgenoot Wietse Zijlstra, bleek een groot succes. Iedereen kon in eigen tempo lopen, o.a. langs een vijftal boerderijen. Onderweg kon je volop genieten van de natuur én van een heerlijke culinaire verrassing. In de route mocht het recent verbouwde buurtgebouw, waar de opbrengst naar toe gaat, natuurlijk niet ontbreken. De bezoekers waren onder de indruk hoe mooi dit gebouwtje is geworden. Het bleef er nog lang gezellig. Dit bewijst maar weer eens dat het dichtbij ook heel mooi kan zijn!

Tot slot een grote BEDANKT aan iedereen die deze kuier mogelijk heeft gemaakt en natuurlijk aan de enthousiaste kuierders. Wilt u nog eens Ite & Geniete? Wie weet volgend jaar...

Hartelijke groet van de kuiercommissie van buurtvereniging de Mieden, Wietse Zijlstra (catering) en Sjaak & Tine van der Veen (organisatie)

Bekijk hier alle foto's