Zes auto’s rijden zich vast in modder, trekker redt oudere man

Automobilisten die niet via It Langfal naar Harkema kunnen, vinden een omweg via de Hurde Eker. Minimaal zes auto’s rijden zich vast in de modder. Trekkers schieten te hulp en slepen de auto’s eruit.

It Langfal is een maand afgesloten wegens werkzaamheden. Automobilisten die naar Harkema toe moeten, zoeken een andere route en gaan via de Hurde Eker. Dat is een modderig pad dat na iedere auto die eroverheen gaat verslechterd. Samen met het natte weer worden de gaten in de modder telkens dieper. Met als gevolg dat auto’s vast komen te zitten. Er zijn maar liefst zes auto’s vastgeraakt. Veel auto’s krijgen hulp van trekkers uit de buurt, die met een kabel de auto uit de modder trekken.

Andere route 
Nergens staat een omleidingsroute aangegeven. Google Maps geeft een alternatieve route via de Hurde Eker aan. In het begin ziet de Hurde Eker er redelijk goed uit, maar halverwege komen auto’s vast te zitten door diepe rijsporen. Dit komt door de vele regen die de laatste tijd is gevallen. 

Gemeente
Omwonenden lichten de gemeente in. Een afsluiting van de weg komt er niet. Binnenkort wordt het fietspad schoongemaakt en de grond gelijkgemaakt. 

Oudere man
‘In het begin zag het er nog goed uit’, zei de oudere man bekommerd. Hij had toevallig een schep en een paar plankjes in de auto liggen. Hiermee probeerde hij de auto eruit te halen. De man is twee uur lang aan het scheppen geweest. Hij kon zichzelf wel voor de kop slaan, ‘Wat een domme actie van mij.’ Na een tijdje kwam er een trekker. ‘Ik zag jullie zwaaien’, zei de boer, ‘We hebben er al vier auto’s uit moeten halen.’ De trekker heeft met een touw de auto uit de modder getrokken. De man was de boer en zijn trekker erg dankbaar. ‘Ik zou hem graag een fles Berenburg geven’. Misschien is de oudere man meteen naar de slijterij toegereden, maar daarvoor moest er eerst een bezoekje aan de autowasstraat gemaakt worden.